Halász Péter

Halász Péter  

Értékelés:
Telefonszám: +36-20-5268139
Kapcsolat: Az üzenetküldéshez be kell jelentkezned!
Tárgyak: Német tanár, Olasz tanár, Nyelvtanár
Ahol tanít: Budapest, Online
Házhoz megy? igen
Óradíj: 4 000 Ft / 45 perc

Olasz- és némettanár Budapesten

Az olaszt olaszoktól, a németet németektől tanultam. Cél a sikerélmény, a nyelvvizsga vagy egy jó jegy pedig csak hab a tortán. ;)

Bővebb információ

7 éven át Róma szívében jártam egyetemre, itt szereztem diplomát egy nemzetközi, német nyelvű kollégium hallgatójaként, ily módon az idegennyelvek aktív használata számomra a mindennapok szerves részét képezik. A nyelvek elsajátítása során mindig analitikus voltam, a legapróbb részletek sem kerülhették el a figyelmemet. (Tanulmányaim során például ógörög és latin nyelvet kellett adaptálnom olasz, illetve német nyelvre. Itt vált világossá számomra, hogy minden egyes nyelvtani szerkezet külön jelentésárnyalattal bírhat egy adott nyelvben.)

A nyelvet együtt tanuljuk, együtt kell megtennünk minden lépést. Hiszem, hogy még a legszerényebb nyelvtehetséggel megáldottak is szép sikereket tudnak elérni, melyhez "csupán" érkelődésre, figyelemre és akaraterőre van szükség. Hiszem továbbá, hogy sikerélmények nélkül nincs nyelvszeretet, és ez a siker abban a pillanatban születik meg, amikor az adott nyelven először tudunk önálló gondolatokat megfogalmazni. Ehhez azonban mindenkinek más út vezet, ezért a tanítás-tanulás módszerét szívesen igazítom a tanuló stílusához: ha kell nyelvtankönyvből tanítok, de lehet egy vers alapján. Nem jelent nehézséget számomra, hogy akár a legbonyolultabb nyelvtani szerkezeteket is előrántsam egy-egy mese szövegéből, így igyekszem elszakadni a "hagyományos nyelvoktatástól".

nyelvi szintek között nem teszek különbséget: épp úgy szívesen foglalkozom gyerekekkel, mint kezdő felnőttekkel, segítek középszinten, vagy adott esetben egy egyetemi dolgozat megfogalmazásában is. Hét nyelvet volt szerencsém tanulni (angol, német, olasz, francia, héber, latin, ógörög), így pontosan tudom, mik jelentik a döccenőket. Tanítottam már magyarokat, de külföldieket is idegennyelvre.

Amennyiben úgy döntenél, hogy nálam szeretnél olaszt vagy németet tanulni, keress meg a 
+36 20 526-8139-es telefonszámon vagy írj üzenetet a halaszpeter@halieus.hu címre.
Az első találkozás / szintfelmérő ingyenes.

Amennyiben mindkét nyelvet nálam szeretnéd tanulni, úgy a hirdetésben megadott ártból kedvezményt adok. Ha ajánlásodra más is nálam tanulna, azzal te is jól jársz, arra az esetre is kitalálok valamit. :)

(Amennyiben házhoz kell mennem, megoldható, de ott az óradíj 4500 Forint.)

Üdvözlettel:
   Halász Péter