Borka Richárd

Borka Richárd  

Értékelés:
Telefonszám: +36-30-6254920
Kapcsolat: Az üzenetküldéshez be kell jelentkezned!
Tárgyak: Angol tanár, Német tanár, Nyelvtanár
Ahol tanít: Budapest, IX. kerület, Online
Házhoz megy? nem
Óradíj: 5 200 Ft / 90 perc
Honlap: www.glocoaching.hu

Angol és német magánoktatás, szaknyelvi coaching

Nemzetközi cégnél dolgozol, vagy szeretnél dolgozni, de nem használod magabiztosan az angolt/németet? Plusz jól jönne egy nyelvvizsga is? Keress meg:)

Bővebb információ


Az elmúlt 13 évet nyelvek tanításával és tanulásával töltöttem, ill. azzal, hogy embereket vegyek rá arra, hogy megszeressenek nyelveket, és boldogan jöjjenek hozzám órára.

Hogy mi vezetett idáig? Mindig is tanár szerettem volna lenni, és másokat tanítani, ezért is végeztem el az angol-német szakot. Önmaga a nyelvek ismerete azonban szerintem nem elég ahhoz, hogy nyelveket tanítsunk, kell hozzá nagy adag kommunikációs készség, és a szaknyelvekhez gazdasági tudás is. Éppen ezért tanultam a nyelvek mellett kommunikációt és közgazdaságtant is, majd a gyakorlás miatt eltöltöttem jó pár évet multimenedzserként - ezen készségek kombinációjával pedig már bátran állok emberek elé, hogy gyakorlati nyelvtudást adjak át nekik.

Mik különböztetnek meg a többi tanártól? Nem fogok olyan közhelyekkel jönni, hogy `beszédközpontú` órákat tartok. Olyan órákat tartok ugyanis, amire Neked van szükséged ahhoz, hogy a készségeid fejlesszük.

Éppen ezért, az első alkalom csak egy (nyilván ingyenes) beszélgetés (helyzetfelmérő interjú), ahol felmérem, hol állsz most, mik az erősségeid és fejlesztendő nyelvi készségeid, milyen készségek kellenek a munkádhoz, ahhoz, hogy megértsd a liverpooli ismerőseid stb.

Ha ez megvolt, alkotok egy részletes akciótervet, mert a nyelvtanításnál is fontos, hogy specifikus, mérhető és időhöz kötött célokra lőjünk ("3 héten belül szeretném megtanulni a liverpooli akcentust"), mintsem tág, messzi, és mozgó célpontokra ("szeretnék középfokú nyelvvizsgát tenni"). Magát a tanítást pedig igyekszem kevésbé könyvekre alapozni, inkább szituációkat átvenni, főleg a saját élethelyzetedre/konkrét életedre jellemző szituációkat - a hagyományos módszertant szeretem a nyelvi coaching elemeivel keverni, attól függően, mi illik hozzád. Számomra fontos, hogy készüljek az órákra, és ne az legyen, hogy majd órán kigondolom, mit veszünk, ahogy sok kollégától látom.

Nyelvvizsgák tekintetében az alábbiakban tudok segíteni, minden szinten:

  • általános angol és német nyelvvizsgákra felkészítés: TELC, ECL, Origó, BME, ÖSD
  • szakmai (gazdasági/üzleti, kereskedelmi, idegenforgalmi) angol és német nyelvvizsgákra felkészítés: BME, BGE, Corvinus, KITEX, Zöld Út

Szívesen tanítok kezdőket is, de a kedvenceim a felsőfokú órák :)

A helyszín pedig egy szépen modernül berendezett, ízléses iroda a város központjában, mely a City Corner Irodaház 4. emeletén (1091 Budapest, Üllői út 25.) – a Corvin-negyed és a Kálvin tér – között helyezkedik el.

Számlát természetesen adok, hiszen ez a foglalkozásom.

Ha van kérdésed, vagy meggyőztelek, keress meg :)

Telefon: 0630 625 4920, Email: glocoaching17@gmail.com